Правоохоронці завершили слідство у справі нардепа з Хмельниччини Сергія Лабазюка

Фото: Радіо Свобода

11 січня 2024 року НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою двох чинних народних депутатів України та спільника одного з них у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення, повідомили у пресслужбі НАБУ.

Дії народних обранців кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Зокрема, мова йдеться й про народного обранця з Хмельниччини Сергія Лабазюка.

За версією слідства нардеп звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії. Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. дол. США.

Слідчі дії стосовно народних обранців проводились за погодженням та за сприяння Генерального прокурора.

Нагадаємо, що Сергій Лабазюк вийшов з-під варти 28 листопада, у той самий день, коли суд ухвалив рішення відправити його в СІЗО. Так, фігурант у справі про підкуп топпосадовців вніс 40 млн 260 тисяч грн застави.

Окрім того, народний депутат прокоментував деталі справи та зазначив, шо ніякого хабаря не отримував і не надавав. Та просив не робити поспішних висновків і вішати кліше «борець з корупцією» чи «корупціонер».

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне