Продавець, яка вибігла з “підсобки” без маски обслужити покупця, заплатить солідний штраф

Фото: ілюстративне

Летичівський районний суд оштрафував на 17 тис. грн фізичну особу-підприємця за порушення правил карантину (ст.44-3 КУпАП).

Про це свідчить постанова від 17 листопада.

За матеріалами справи 31 серпня близько 15 год. 00 хв жінка в магазині «Софія» (смт Меджибіж) обслуговувала відвідувачів без засобів індивідуального захисту, що прикривають рот та ніс, чим порушила постанову Кабінету Міністрів України №641 від 22 липня 2020 року.

У судовому засіданні підприємниця повністю визнала свою вину та щиро розкаялась. За її словами, вона перебувала на своєму робочому місці, коли вийшла з підсобного приміщення, де мила руки у торговий зал, побачила покупця, тому пішла за прилавок і не встигла одягнути захисну маску. У той час в приміщення магазину зайшли працівники поліції. У суді жінка пообіцяла, що більше такого робити не буде.

Натомість суд вважає, що вина продавчині підтверджується адмінпротоколом, рапортами поліцейського, відеозаписом з нагрудних камер поліцейських, на якому чітко зафіксовано, що продавець, вже перебуваючи в приміщенні в магазині «Софія», а саме в торговому залі, була без одягнутої маски чи распіратора, рукавичок і демонструвала покупцю, який теж був без одягнутих засобів індивідуального захисту, товари.

Визначаючи штраф 17 тис. грн, суд узяв до уваги складну епідеміологічну ситуацію, яка склалась на території України та Летичівського району Хмельницької області щодо поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, а також значне збільшення кількості інфікованих, що зумовлено відсутністю дотримання елементарних санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм в питанні боротьби з інфекційними хворобами.

Нагадаємо, що у Летичеві суд виписав 17 тис. грн штрафу за маску на кашкеті підприємця.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне