Скасовано «умовний» термін винуватцю ДТП, під час якої загинув велосипедист

22
Фото: rivne.media

Досудовим розслідуванням, проведеним під процесуальним керівництвом Старокостянтинівської місцевої прокуратури слідчим відділенням Білогірського відділення Красилівського відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено обставини дорожньо-транспортної пригоди з летальними наслідками. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Трагедія сталась у листопаді 2016 року на автодорозі Білогір’я-Плужне  внаслідок порушення водієм автомобіля марки «ВАЗ» правил безпеки дорожнього руху.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік сів за кермо технічно-несправного автомобіля з різними шинами та непрацюючими зовнішніми світловими приладами. Горе-водій не обрав безпечну швидкість руху та допустив наїзд на велосипедиста.

Внаслідок цього сталась дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої 61-річний чоловік отримав травми не сумісні з життям.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого). Вироком районного суду засудженому призначено покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 2 роки. Разом з тим, від відбування основного покарання засудженого звільнено із встановленням іспитового строку тривалістю 2 роки.

«Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку», – повідомив начальник  відділу прокуратури області Олексій Луговий.

За результатами розгляду апеляційної скарги прокурора вирок районного суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано.

Відтак, відповідно до вироку апеляційного суду винуватець ДТП в установах відбування покарання проведе 4 роки. Окрім того, його на 2 роки позбавлено права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо, що перед судом постане колишній сільський голова, який підозрюється у зловживанні службовим становищем.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне