Славутські поліцейські виявили браконьєра, який у період нересту ловив рибу сіткою

У чоловіка вилучили більше 60 рибин різних видів. Своїми незаконними діями він заподіяв навколишньому середовищу шкоди на суму близько 5,7 тисяч гривень.
Фото: hm.npu.gov

У чоловіка вилучили більше 60 рибин різних видів. Своїми незаконними діями він заподіяв навколишньому середовищу шкоди на суму близько 5,7 тисяч гривень.

Повідомлення про те, що на річці «Горинь» невстановлена особа здійснює незаконний вилов риби надійшло до Славутського відділу поліції від одного із місцевих жителів.

Працівники поліції, які виїхали на місце події з’ясували, що незаконним промислом займався 52-річний славутчанин. Попри заборону вилову риби у нерестовий період, чоловік знехтував усіма правилами та здійснював вилов риби на вказаній водоймі за допомогою сітки. У нього вилучили виловлену рибу різних видів (63 плотви, 2 ляща та 2 уклейки), сітку довжиною 25 м та гумовий костюм. За попередніми підрахунками, своїми незаконними діями чоловік заподіяв шкоди навколишньому середовищу на суму близько 5700 гривень.

Відомості про подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Громадянину загрожує штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Наразі чоловіку вже оголошено про підозру, справу направлено на розгляд до Славутського міськрайонного суду.

Інформує Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що 26 квітня о 11:42 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Цвітоха Славутського району.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне