Словесний батл нардепки і голови ОДА: Геращенко пообіцяла приїхати і за руку поводити Габінета по лікарнях

Фото:

Дискусія народної депутатки від “Європейської солідарності” Ірини Геращенко і голови Хмельницької облдержадміністрації Дмитра Габінета довкола забезпечення медиків костюмами може вийти за рамки “Фейсбуку”.

А все почалося 4 червня з допису політика. Нардеп від партії Порошенка поглузувала з президента Володимира Зеленського під час інспектування Хмельницького обласного лабораторного центру МОЗ. Також дорікнула йому у невиплаті 300% надбавки, додавши, що медики, які сфотографувалися із главою держави, начебто були одягнені в медичні костюми від “Європейської солідарності”.

“І ось Зеленський , в Хмельницькому, в лікарні, з медиками, яким влада так і не виплатила 300% обіцяної надбавки, радісно усміхається на фоні цих самих лікарів , які одягнуті в … в захисні костюми від Порошенка з нашими лого. Так мило”, – написала Геращенко.

https://ngp-ua.info/

5 червня очільник Хмельниччини Дмитро Габінет відреагував на її закид. За його словами, нардеп Ірина Геращенко відверто збрехала.

“Для початку пані Геращенко треба було подивитися репортажі, в яких висвітлювався візит президента на Хмельниччину. По-перше, неправдою у її дописі є те, що ми зустрічалися з лікарями. Що стосується зустрічі з вірусологами обласного лабораторного центру, то мушу розчарувати пані Геращенко: на лікарях не були костюми, які передавала “Європейська солідарність”. Вони були одягнені в захисний одяг, придбаний за бюджетні кошти. Взагалі я не знаю жодного випадку на території Хмельниччини, щоб за час пандемії “Європейська солідарність” щось передавала до лікувальних закладів області, які визначені базовими у боротьбі з COVID-19. Також мушу сказати, що наприкінці березня до нас з усним повідомленням зверталися певні особи, щоб ми за підписом голови Хмельницької ОДА підготувати лист-прохання на партію “Європейська солідарність” і попросили допомогу. Наголошу, що ми ні до кого не зверталися за допомогою, а ті, хто хотів допомагати, відгукнулися самостійно. Тому допис (Ірини Геращенко – НГП) від початку й до кінця є неправдивим. За винятком факту приїзду президента Володимира Зеленського до Хмельницької області”, – заявив голова ОДА на брифінгу.

Після заяви Габінета політик написала 6 червня другий допис у “Фейсбуці”.

“Тут днями глава Хмельницької ОДА, який замість організувати достойний візит глави держави, 2 дні годував його супом, порушували разом карантин, стріляли з луку, займалися зарядкою і купували магнітик, на брифінгу оббріхав нашу політичну команду, мовляв, ми ніякої допомоги в область не передавали. Що ж, днями ідемо до цього добродія. Візьмемо за ручку і поведемо по лікарнях- там його , до речі, ніколи не бачили в очі. Прийдеться показати допомогу, щоб знав, що в регіоні коїться”, – наголосила вона.

https://ngp-ua.info/

Як писав НГП, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет заявив, що правоохоронні органи не складали щодо нього адмінпротокол за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (“Порушення правил карантину”) після відвідування з президентом Володимиром Зеленським кав’ярні у Хмельницькому 3 червня.

Джерело: НГП

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне