Станом на 29 березня на Хмельниччині поліція зафіксувала 62 звернення про порушення виборчого законодавства

Фото: informator.news

З початку виборчої кампанії до органів та підрозділів поліції Хмельницької області надійшло 62 повідомлення від громадян про ймовірні порушення виборчого процесу.

Кожне повідомлення правоохоронці ретельно перевірили і в результаті склали 11 адміністративних протоколів за правопорушення та відкрили 2 кримінальних провадження. У всіх інших випадках інформація не підтвердилася.

Серед складених адмінпротоколів 5 — за порушення, передбачені статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство), 3 — за порушення ч. 2 статті 213-13 КУпАП (виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) та ще 3 були складені за статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).

Два кримінальних провадження були відкриті слідчими Полонського відділення поліції за фактом підпалу у місті Полонне білборду, на якому був розміщений агітаційний плакат одного з кандидатів у Президенти.

Один і той же білборд зловмисник підпалював двічі. В поліції за даними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статі 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та за ч. 1 статті 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Інформує сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, що поліція Хмельниччини з 28 березня бере під охорону всі виборчі дільниці. Охорона триватиме до моменту, доки бюлетені по завершенні підрахунку голосів не будуть здані до ОВК.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне