Старокостянтинівський суд визнав право на земельний пай киянки, що втратила відповідний сертифікат

77
Фото: Цензор.НЕТ

У листопаді 2018 року жителька столиці звернулася у Старокостянтинівський районний суд з позовом. В ньому жінка просила визнати за нею в порядку спадкування за законом право на земельну частку (пай) в КСП ім. Чапаєва с. Самчинці розміром 3,00 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості). Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Жінка пояснила: ця земля на підставі відповідного сертифікату належала її чоловіку, після смерті якого вона єдина спадкоємиця за законом, і прийняла спадщину у встановленому порядку. Однак, оформити свої спадкові права не може, бо втратила сертифікат на право на цю земельну частку (пай).

Відповідач – Самчинецька сільська рада – позовні вимоги визнала.

Дослідивши докази, суд дійшов до висновку, що є всі підстави для визнання за позивачкою права на земельну частку (пай) в порядку спадкування за законом після смерті чоловіка, якому це право належало на підставі відповідного сертифікату.

Нагадаємо, що в Ізяславі судили чоловіка, що продав позичену каструлю.Ізяславський районний суд визнав винним жителя с. Клубівка Ізяславського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України. Це розтрата чужого майна, що було ввірене особі та перебувало у її віданні, вчиненому повторно. Та0 призначив йому покарання у виді 3 років обмеження волі. Обираючи покарання, суд серед іншого врахував, що скоєний злочин відноситься до тяжких, а сам обвинувачений – раніше судимий і має негативні характеристики за місцем проживання.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне