В Ізяславі судили чоловіка, що продав позичену каструлю

5
Фото: d.digests.nhub.news

Ізяславський районний суд визнав винним жителя с. Клубівка Ізяславського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна, що було ввірене особі та перебувало у її віданні, вчиненому повторно) та призначив йому покарання у виді 3 років обмеження волі. Про це інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

«Призначаючи покарання Т. суд враховує, що злочин, передбачений ч. 3 ст. 191 КК України  останній вчинив до постановлення щодо нього попереднього вироку Ізяславського районного суду Хмельницької області від 28.04.2017 року, за яким відбуває покарання за ч. 3 ст. 185 КК України із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України, у виді позбавлення волі строком 1 рік 3 місяці в Державній установі «Шепетівська виправна колонія (№98)». Тому слід визначити остаточне покарання за сукупністю злочинів, відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України шляхом часткового складання призначених покарань», – констатує суддя, визначивши обвинуваченому остаточне покарання у виді 1 року 9 місяців позбавлення волі.

Деталі злочину

У березні 2017 року 35-річний мешканець Клубівки Ізяславського району позичив у знайомої односельчанки 40-літрову каструлю для зберігання березового соку. Після використання пообіцяв посудину вартістю 880 грн. повернути. Та, попри обіцяне, без дозволу власниці продав її за 50 гривень.

Обираючи покарання, суд серед іншого врахував, що скоєний злочин відноситься до тяжких, а сам обвинувачений – раніше судимий і має негативні характеристики за місцем проживання.

Довідково

Стаття 191 Кримінального кодексу України “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”:

1. Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, -карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

2. Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем -карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, -караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

4. Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені у великих розмірах, -караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

5. Дії, передбачені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, -караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що в Ізяславі засудили обвинуваченого у вчиненні ДТП з тяжкими наслідками.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне