Судимість і лікарняне ліжко – розв’язка застілля в селі Красилівського району

1
Фото: promin.cv.ua

Старокостянтинівський районний суд виніс вирок жительці с. Михайлівці Красилівського району, визнавши її винною в умисному тяжкому тілесному ушкодженні, що є небезпечним для життя в момент заподіяння (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України), й призначивши покарання – 5 років позбавлення волі. Щоправда, звільнив від його відбування на 1 іспитовий рік. Крім цього, обвинувачена повинна відшкодувати витрати на стаціонарне лікування потерпілого в сумі 3874 гривні.

Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, на лаву підсудних 27-річну жінку привели події, що сталися 1 серпня 2018 року. У себе в помешканні вона з двома чоловіками розпивала алкоголь. Із одним з гостей виникла суперечка, яку господиня закінчила ударом кухонним ножем в живіт опоненту. Від отриманої тяжкої травми чоловік втратив свідомість, а обвинувачена викликала невідкладну медичну допомогу.

У суді вину жінка визнала повністю, потерпілий запевнив, що помирився з нею, претензій не має та просить призначити мінімальне покарання.

«Враховуючи думку потерпілого, який клопоче перед судом не позбавляти обвинуваченої волі, суд вважає, що виправлення К. можливе без ізоляції її від суспільства із застосуванням положень ст.75 КК України та звільнення від відбування основного покарання з випробовуванням та встановленням іспитового строку», – ідеться у вироку суду.

Нагадаємо, що на Хмельниччині поліцейські оперативно затримали зловмисника, який підрізав 41-річного чоловіка. Спочатку зловмисник заперечував свою причетність до вчинення злочину, але покази свідків та численні докази говорили про інше, тож він зізнався у скоєному і показав, куди викинув знаряддя злочину. Того вечора, перебуваючи напідпитку, 39-річний затриманий зайшов до своєї колишньої дружини. Між ним та теперішнім чоловіком жінки виник конфлікт, в ході якого зловмисник схопив розкладного ножа і декілька разів вдарив потерпілого в тулуб. Один удар в черевну порожнину виявився проникаючим. Чоловіка терміново госпіталізували до районної лікарні.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне