У Білогір’ї виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених на опалення у школі

7
Фото: УНН

Органами прокуратури спільно з іншими правоохоронними органами вживаються заходи до виявлення та розкриття правопорушень у сфері бюджетних відносин. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України виявлено факт розтрати бюджетних коштів, виділених на реконструкцію системи опалення будівлі навчально-виховного комплексу в смт Білогір’я.

Встановлено, що виконавцем вказаних робіт є один із суб’єктів господарювання, який у 2017 році взяв на себе зобов’язання провести роботи на суму 1,3 млн грн.

Вивченням стану фактичного виконання ремонтних робіт встановлено невідповідність їх обсягів задекларованим у кошторисній документації та актах виконаних робіт.

Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено близько 380 тис грн.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Сліпець, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Білогірського відділення Красилівського відділу Головного управління Національної поліції в області.

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Нагадаємо, що на Хмельниччині посадовців одного з лісгоспів підозрюють у розкраданні майна. Правопорушники налагодили злочинну схему привласнення деревини шляхом її переробки на дошку. Реалізація продукції здійснювалася суб’єктам господарювання виключно за готівкові кошти. В подальшому дошка експортувалася за межі України. Протягом 16-20 квітня у межах кримінального провадження правоохоронцями було проведено низку санкціонованих обшуків в адміністративних та господарських будівлях лісгоспу, а також у суб’єктів підприємницької діяльності, задіяних у «схемі».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне