У Хмельницьке водосховище вселили 2 600 екземплярів мальків товстолоба

11
Фото: khm.darg.gov

Згідно Програми розвитку рибного господарства у Хмельницькій області на 2018-2022 року і відповідно до науково-біологічного обґрунтування проведено зариблення Хмельницького водосховища. Зариблення здійснювалось за кошти міського бюджету. Роботи із вселення проводились у межах м. Хмельницький. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля. 

Так, користувачем було випущено 2 600 екз. цьоголітки товстолоба. Середня вага одного екз. товстолоба становила 300 грамів. Загальна вага зарибку склала 800 кг.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали спеціалісти Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області.

Зариблення відбувається з метою біологічної меліорації водного об’єкта за допомогою рослиноїдних риб. Відповідно до біологічного обґрунтування, біологічна меліорація сприятиме поліпшенню умов для рекреаційного використання Хмельницького водосховища.

Нагадаємо, що на Хмельниччині за тиждень виявили 20 порушень правил рибальства. У період з 8 по 13 травня 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено 12 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ще п’ять – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Також було складено три акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне