У Хмельницькому готують рішення про припинення права користування УПЦ МП понад 20 земельними ділянками

Фото: hromadskе

Станом на ранок 3 квітня кафедральний собор у Хмельницькому опечатано і він перебуває під контролем поліції, повідомив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

За його словами, ніч пройшла спокійно і жодних інцидентів не відбулося, інформує 24 канал.

Міський голова наголосив, що громада Хмельницького чітко визначила свою позицію, що власником Свято-Покровського кафедрального собору, будь-яких храмів і земельних ділянок, на яких ці храми стоять, є громада. І саме вона має визначати конфесійну приналежність тих чи інших релігійних організацій і храмів.

«Вчора зібралось понад 3 тисячі людей. Тільки півтори тисячі людей поставили свій підпис під рішенням про вихід кафедрального собору з УПЦ МП і перехід до УПЦ. Людей було дуже багато, але не всі мали можливість зареєструватись. Люди виявили високий рівень самоорганізації» – повідомив Олександр Симчишин.

Вперше в кафедральному соборі вчора звучала молитва українською мовою, за Україну, за українських героїв та воїнів.

Фото: ТГ/Олександр Симчишин 02.04.2023 рік

На думку міського голови, той факт, що митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній (Василь Фіалко) передав ключі від кафедрального собору громаді, говорить про те, що священники, які відчувають себе українцями, мають наслідувати цей приклад.

“Релігійна громада, яка вчора була утворена, вже підготувала документи і сьогодні передадуть їх в ОВА і далі все має відбутися згідно з процедурою. Протягом двох днів на позачерговій сесії міської ради припинимо право постійного користування усіма земельними ділянками, на яких розташовані будь-які релігійні споруди УПЦ МП”, – пояснив Симчишин.

Міський голова наголосив, що вже є три рішення, проголосованих раніше, про припинення права постійного користування земельними ділянками, що належали УПЦ МП. На двох ділянках заплановано розташування скверів. По одній ділянці триває судова тяганина. Паралельно цю ділянку передано департаменту освіти під навчальний заклад. Поруч там буде також розташовано сквер.

Він зауважив, що зараз готуємо рішення і буде припинено право користування понад 20 земельними ділянками під різні релігійні споруди УПЦ МП з відповідними подальшими юридичними наслідками.

“Ситуація, що сталась в Хмельницькому, а також той антиукраїнський шабаш, який відбувається в Києві, стане додатковим аргументом для народних обранців, які можуть своїм рішенням заборонити будь-яку ворожу церковну агентуру на території України”, – наголосив Олександр Симчишин.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне