У Хмельницькому громадськість контролюватиме містобудівну документацію

містобудівну документацію контролюватиме громадськість Хмельниччини
Фото: Рада Реформ Хмельниччини

24 грудня коаліція громадських організацій Рада Реформ Хмельницького презентувала проєкт «Прозора містобудівна документація міста Хмельницького». Реалізація ініціативи стала можливою завдяки підтримці Посольства Франції в Україні.

Упродовж 2017-2018 років проєктними установами на замовлення Хмельницької міської ради виготовлено такі проєкти містобудівної документації:

  • «Коригування (внесення змін) генерального плану м. Хмельницький»;
  • «Історико-архітектурний план м. Хмельницький з визначенням меж і режимів використання зон охорони пам’яток та історичних ареалів»;
  • «Детальний план території центральної частини міста Хмельницького»;
  • «м. Хмельницький. Детальний план території «Заріччя»;

– «План червоних ліній магістральних вулиць м. Хмельницький».

 

Представники громадськості міста напрацювали і надали більше сотні пропозицій та зауважень, які стосувалися грубих помилок, невідповідностей та неточностей у проектах містобудівної документації та їх графічних частинах.

«Ми акцентували увагу на порушеннях вимог законодавства України, необґрунтованих показниках у проєктах, забудові зелених та водоохоронних зон», ‒ наголосила співголова Ради Реформ Хмельниччини Людмила Казімірова.

На цьому співпраця міської влади з представниками громадськості щодо приведення містобудівної документації у відповідність до чинного законодавства завершилась.

«На жаль, результатів врахування пропозицій та зауважень ми, як представники коаліції громадських організацій Рада Реформ Хмельниччини, а також інші представники громадськості, не отримали, а також ці напрацювання не були враховані під час оприлюднення уже оновлених документів. Чиновники Хмельницької міської ради не інформують мешканців міста про проекти важливих для міста документів і не проводять передбачених чинним законодавством України інформаційних заходів (презентацій, прилюдних експонувань, телевізійних програм, публічних конференцій тощо). Тому громадськість, її активна частина, насамперед молодь, не може долучитися до обговорення важливих урбаністичних проблем міста. Гостро стоїть питання подальшої долі кінотеатру, зелених зон, заплави річки Південний Буг, які небайдужі хмельничанам». ‒ зазначає співголова Ради Реформ Хмельниччини Альона Береза.

У зв’язку з цим коаліція громадських організацій Рада Реформ Хмельницького упродовж наступних півроку буде активно стежити та впливати на ситуацію довкола містобудівної документації міста Хмельницького.

«Ми готові активно співпрацювати з посадовцями профільних департаментів та управлінь, депутатським корпусом Хмельницької міської ради заради напрацювання якісних містобудівних документів нашого міста» ‒ зазначила співголова Ради Реформ Хмельниччини Людмила Казімірова.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Хмельницька міська рада хотіла під ялиночку покласти містянам новий генплан міста з порушеннями. Після втручання громадськості вдалось зупинити цей процес. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне