У Хмельницькому п’яний водій хотів дати патрульному хабара

8
Фото: newskm.net

“Я неодноразово попереджав водія, що не беру хабарів і що пропозиція неправомірно вигоди — це кримінальне правопорушення. Водія така відповідь не влаштовувала і він продовжував пропонувати мені гроші за нескладання на нього протоколу за ДТП та керування напідпитку”. — Розповідає патрульний поліцейський.

15 квітня, близько 21-ї години, спецлінії 102 надійшла інформація про те, що на перехресті вулиць Інститутська та Молодіжна водій авто Audi здійснив наїзд на дорожній знак “Пішохідний перехід” та перебуває з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Про це інформує прес-служба Патрульної поліції. 

Прибувши на місце події, до патрульних підійшов водій автомобіля та запропонував 2000 гривень за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Інспектор патрульної поліції повідомив чоловіку, що дана пропозиція є кримінальним правопорушенням. Відтак, у разі її повторення буде викликана слідчо-оперативна група для документування даного факту.

Під час проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння, прилад Драгер показав результат 2,18 проміле. Після отриманого результату до патрульних підійшла жінка водія з аналогічною пропозицією: “Можете зробити, щоб він був не п’яним. Він лишиться без роботи, увійдіть в наше положення”.

Інспектор ще раз наголосив про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди. І також попередив, що якщо ще раз до нього звернуться з такою пропозицією, він викличе на місце слідчих для документування факту кримінального правопорушення.

Під час складання адміністративних матеріалів водій закрив рукою камеру патрульному та знову запропонував грошові кошти для уникнення відповідальності: “2000 гривень і я пропав”.

Неодноразові попередження, що такі дії є неприпустимими та несуть за собою кримінальне покарання, водія не зупинили. Чоловік знову запропонував грошові кошти. Патрульний доповів про дану ситуацію керівництву та викликав на місце події слідчих для документування факту пропозиції неправомірної вигоди.

Нагадаємо, що Хмельничани активно допомагають патрульним виявляти порушників. 13 квітня, у соціальній мережі Facebook з’явилось відео про те, як водій керуючи маршрутним транспортним засобом «Mercedes», на вулиці Зарічанська, грубо порушив Правила дорожнього руху. К

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне