У Хмельницькому поліцейські оголосили лікарю-анестезіологу підозру у вбивстві через необережність

94
Фото: npu.gov.ua

Згідно санкції статті медику може загрожувати обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Наразі слідчі дії тривають.

Правоохоронці встановили, що лікар-анестезіолог однієї з лікарень, всупереч посадової інструкції, вирішив самостійно, без залучення фахівців ЛОР-відділення, провести пацієнтці оперативне втручання по проведенню класичної трахеостомії.

У ході проведення операції лікар-анестезіолог внаслідок недбалого ставлення допустив грубе порушення техніки проведення класичної трахеостомії. Це призвело до спричинення жінці тяжких тілесних ушкоджень. Які перебувають у прямому причинно-наслідковому зв’язку із настанням смерті пацієнтки.

За результатами проведення ряду  слідчих дій та судово-медичних експертиз тіла померлої слідчими слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області лікарю-анестезіологу оголошено про підозру у вчиненні злочину. Передбаченого ч. 1 ст. 119 Кримінального кодексу України (Вбивство через необережність). Санкція якої передбачає обмеження волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Нагадаємо, що на Хмельниччині місцева прокуратура вимагає визнати недійсними угоди, якими неправомірно зменшено обсяги закуплених на 1 млн грн паливно-мастильних матеріалів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне