У Полонному засудили водія за порушення ПДР та вживання алкоголю після автопригоди

2
Фото: verge.zp.ua

Полонський районний суд визнав 38-річного жителя Полонного винним у скоєнні адміністративних правопорушень, передбачених статтею 124 Кодексу України і частиною 4 статті 130 КУпАП. Це вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю. Суд призначив йому покарання: 20400 гривень штрафу і 3 роки без права керування транспортними засобами.

За інформацією прес-служби Хмельницького апеляційного суду, 1 січня 2019 року в Полонному місцевий житель керуючи автомобілем не впорався з керуванням. Відтак, скоїв наїзд на наземну газову засовку. Цим самим порушив вимоги пункту 12.1 “Правил дорожнього руху”. Це сталося о 16 годині, а вже о 19 того ж дня «Драгер» показав вміст алкоголю в крові правопорушника (1,81 проміле). Чоловік пояснив свій стан тим, що після ДТП випив 2 стакани горілки.

«На підставі ч.2 ст.36 КУпАП, якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених. Санкція ч.4 ст.130 КУпАП передбачає більш суворий вид адміністративного стягнення. Тому суддя визначає остаточне стягнення відповідно до названої норми», – зазначає в постанові суддя.

Нагадаємо, що шепетівський суд розгляне справу щодо чоловіка, який палицею побив односельця. Перед Шепетівським міськрайонним судом постане 38-річний житель села Шепетівського району. Йому інкримінують частину 1 статті 122 Кримінального кодексу України – умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження. За обвинувальним актом, що надійшов до суду, чоловік зустрів на вулиці свого односельця. Між однолітками розгорівся конфлікт. Під час нього обвинувачений дерев’яною палицею завдав численні удари потерпілому. За висновками медичних експертів, отримані ушкодження – рани, переломи кісток – належать до ушкоджень легкого та середнього ступеня тяжкості.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне