У розпорядження громад Хмельниччини надійшло 1,5 мільярда гривень податкових платежів

Фото: UA.NEWS

Протягом першого кварталу 2019 року місцеві бюджети Хмельницької області отримали 1,5 мільярда гривень податкових надходжень. У порівняння з відповідним періодом минулого року доходи громад краю зросли на 207 мільйонів гривень.

Таким чином виконання завдання органів місцевого самоврядування забезпечено на рівні 105 відсотків, додатково надійшло 73 мільйони гривень.

Понад 60 відсотків доходів місцевих громад утворює податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено у сумі 854 мільйони гривень. В порівнянні з аналогічним періодом минулого року це більше на 156 мільйонів гривень.

Другим за вагомістю сегментом наповнення місцевих бюджетів став єдиний податок, який досяг позначки у 245 мільйонів гривень, що перевищує минулорічний результат на 31 мільйон гривень.

Також однією із важливих складових формування доходів громад стала плата за землю у розмірі 160 мільйонів гривень, що на 27 мільйонів гривень перевищує відповідний минулорічний результат.

«Податковий позитив у забезпеченні системного наповнення місцевих бюджетів краю в першу чергу базується на системній співпраці фіскальної служби з активом громад, бізнесом та інститутами громадянського суспільства. Уже в цьому році ми провели ряд робочих зустрічей з обговорення проблемних питань оподаткування та пошуку резервів формування доходів місцевих скарбниць. Разом з тим, лише реалізовуючи активні заходи у напрямку детінізації ринку праці та легалізації підприємницької громади можуть сподіватися на високий бюджетний результат. І тут ми маємо спільні напрацьовані позиції», – наголосив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Повідомляє офіційний портал Державної фіскальної служби України в Хмельницькій області

Нагадаємо, що на Хмельниччині уже 8 офіційних мільйонерів прозвітували про свої статки. Загалом подільські офіційні мільйонери задекларували понад 31 мільйон гривень. При цьому до бюджету буде сплачено 1,7 мільйона гривень. Переважно подоляни подають декларації про успадковане майно та продаж рухомого і нерухомого майна. Зокрема, офіційні мільйонери заробили свої статки на продажі нерухомості та на отриманні дивідендів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне