У серпні порушники завдали збитків рибному господарству майже на пів мільйона гривень

Фото: https://khm.darg.gov.ua/

У серпні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля викрили 67 порушень природоохоронного законодавства:

  • 19 правопорушення за ст. 85 ч. 3 КУпАП;
  • 10 правопорушення за ст. 85 ч. 4 КУпАП;
  • 22 правопорушень за ст. 88-1 КУпАП.

На порушників накладено штрафів на 1 615 грн, а збитки, завдані рибному господарству, становлять 498 266 грн. За цей період також було оформлено 16 актів на вилучення безгосподарського майна – це 53 сітки загальною довжиною 2 718 м.

Під час здійснення рибоохоронних заходів проводилась інформаційно-роз’яснювальна роботу щодо дотримання громадянами Правил любительського і спортивного рибальства.

За порушення правил рибальства передбачається адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 – 680 грн із відшкодуванням завданих збитків. Кримінальна відповідальність настає за незаконне добування водних біоресурсів у разі завдання істотної шкоди. Санкція статті передбачає штраф від 17 000 – 85 000 грн, або обмеження, або позбавлення волі строком до трьох років із відшкодуванням завданих збитків.

Нагадуємо, з 15 серпня до 30 вересня в області діє заборона на добування річкових раків. За вилов раків під час заборони передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за одного незаконно виловленого рака становить 3 332 грн.

Читайте також: В р. Південний Буг зафіксовано загибель 1861 рибини

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне