В р. Південний Буг зафіксовано загибель 1861 рибини

Фото: https://khm.darg.gov.ua/

4 вересня 2023 представники Хмельницького рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, спеціалістами Держпродспоживслужби та працівниками Управління з питань екології та контролю за благоустроєм Хмельницької міської ради провели обстеження ділянки р. Південний Буг у м. Хмельницький, а саме: від автомобільного мосту по вул. Кам’янецька до автомобільного мосту по вул. Трудова.

Інформує Хмельницький рибоохоронний патруль

https://khm.darg.gov.ua/

Нагадаємо, що нещодавно представники ГО “Річки Хмельниччини” звернули увагу на наявність мертвої риби у річці Південний Буг. Представник громадської організації Віктор Карван вважає, що проблема полягає у застої води, яка утворюється через спуск водосховища.

У результаті обстеження зафіксовано загибель 1861 екз. водних біоресурсів, а саме:1239 пліток, 547 окунів, 61 щуку та 14 коропів.

https://khm.darg.gov.ua/

При обстеженні водного об’єкта встановлено, що водне плесо р. Південний Буг рясно вкрите зеленню (ряскою). На поверхні водойми забруднень, візуально, не виявлено.

Під час обстеження, спеціалістами Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та спеціалістами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області відібрано проби води в місцях загибелі риби для проведення лабораторних досліджень.

https://khm.darg.gov.ua/

Висновок про те, що стало причиною загибелі водних біоресурсів фахівці нададуть після результатів проведення лабораторних досліджень.

Рибоохоронці і надалі будуть відстежувати ситуацію на водоймі.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян повідомляти про усі виявлені факти загибелі водних біоресурсів на «гарячу лінію» Хмельницького рибоохоронного патруля:  (068) 384 98 10.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне