У Шепетівці судитимуть 19-річного хлопця за крадіжку мобільного

11
Фото: kma.court.gov

До Шепетівського міськрайонного суду надійшов обвинувальний акт щодо 19-річного місцевого жителя. Як інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду, хлопця обвинувачують у крадіжці мобільного телефона у сусіда (частина 1 стаття 185 Кримінального кодексу).

За версією слідства, молодик, перебуваючи у будинку потерпілого, викрав з кишені його куртки телефон вартістю 1106,67 грн. Вину хлопця встановлюватиме суд.

Зазначимо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково, санкція частини 1 статті 185 Кримінального Кодексу передбачає покарання у виді штрафу від 50  до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.), громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, виправних робіт на строк до 2 років, арешту на строк до 6 місяців, позбавлення волі на строк до 3 років. Цей злочин належить до категорії середньої тяжкості.

Нагадаємо, що патрульні затримали ймовірних крадіїв мобільного телефону. 15 березня, близько 14-ї години, на службу 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Зарічанська, невідомі особи чоловічої статті, перебуваючи в салоні маршрутного транспортного засобу, шляхом вільного доступу, з жіночої сумки викрали мобільний телефон Samsung, який належав місцевій 32-річній мешканці. Отримавши інформацію про правопорушення патрульні направились на місце вчинення крадіжки. Прибувши на місце події, громадяни вказали на одного із молодиків, що ймовірно був причетний до вчинення крадіжки. Патрульні затримали даного чоловіка, та передали орієнтування на іншого громадянина, що також можливо був причетний до вчинення правопорушення. Невдовзі, на вулиці Шевченка, він також був затриманий поліцейськими.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне