У Старокостянтинів заборонили ввозити львівське сміття через загрозу спалаху АЧС

Фото:

Таке рішення було прийнято під час засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Хмельницькій ОДА.

Відповідно до рішення комісії, заборону прийняли з метою недопущення занесення збудника африканської чуми свиней. Припинити ввозити побутові відходи з Львівської області на полігон твердих побутових відходів у м. Старокостянтинів мають негайно.

Нагадаємо, з мовчазної згоди Миколи Степановича у 2017 році Старокостянтинівський комбінат комунальних підприємств радісно відчинив ворота на полігон та уклав угоду із львівськими колегами.

Львівське комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс» домовилось, що Старокостянтинів прийматиме щодня 50 тонн львівського сміття за ціною 500 грн за тонну. Однак, у ньому з’явились нові гравці. Мова йде про ТОВ “ДВ-Екосвіт” (виконує функцію перевізника твердих побутових відходів зі Львова) і ТОВ “Екостаркон”. В обов’язки останньої входить дивитися, щоб львівські відходи безперешкодно заїжджали на сміттєзвалище Старокостянтинова і за потреби залучати працівників поліції. А також сприяти місцевим комунальникам у наданні послуг та проведенні робіт щодо розвитку виробничої інфраструктури сміттєзвалища.

Згідно із цим договором «Екостаркон» буде отримувати 281,84 грн, а Комбінат комунальних підприємств отримуватиме 218,16 грн.

Цей варіант угоди був абсолютно невигідний ні жителям міста, ні бюджету Старокостянтинова. Саме новий документ зменшив надходження до бюджету на 68 грн, водночас створив прибутки для іншої фірми, яку ЗМІ пов’язують із мером Миколою Мельничуком.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне