У Старокостянтинівському районі та Старій Синяві відбулися наради з пасічниками

У Старокостянтинівському районі та Старій Синяві відбулися наради з пасічниками
Фото: consumerhm.gov.ua

16.03.2019 нарада відбулася в Старокостянтинівському районі. Захід провели в актовій залі приміщення управління с/г. Обговорювали актуальні питання щодо щорічних планових обстежень пасік та запобігання випадків отруєння бджіл пестицидами. На нараду були запрошені бджолярі району, голова Старокостянтинівської асоціації бджолярів Кравчук М.В, голова Хмельницької обласної спілки пасічників Горелік О.М., завідувач міжрегіональним бджоло розплідником м. Хмельницький Герцак В.А.

consumerhm.gov.ua

18 березня 2019 року Старосинявським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області в приміщенні райдержадміністрації було проведено нараду – навчання на тему: «Правове регулювання галузі бджільництва та використання засобів захисту рослин». На захід було запрошено пасічників, керівників і спеціалістів агроформувань району.

У проведенні наради також брали участь голова районної державної адміністрації Франчук В.В., в.о. начальника управління агропромислового розвитку Луценко І.М.

Під час навчання були висвітлені наступні питання:

  • реєстрація та паспортизація пасік на території району;
  • ветеринарно – санітарні вимоги для виконання в галузі бджільництва;
  • регламент дій при проведенні робіт, які пов’язані з застосуванням пестицидів при вирощуванні с/г культур;
  • заходи щодо недопущення отруєння бджіл;
  • інфекційні та інвазійні хвороби бджіл їх діагностика та профілактика;
  • державна підтримка с/г обслуговуючих кооперативів із заготівлі та переробки продукції бджільництва.

Нагадаємо, що ймовірний заступник Лозового обжився 2 гектарами У Шепетівському районі. Хоч Сергій Ткачук ще офіційно не призначений заступником (станом на 1 березня на сайті Хмельницької ОДА відсутня інформація про його прихначення), проте активно “входить у курс справ”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне