Влада Хмельницького виділить 38 млн грн для бюджетників, щоб заплатити за дорогий газ

Фото: Depositphotos

Влада Хмельницького виділить 38 млн грн бюджетним установам для оплати за енергоносії. Інформує НГП.

Про це сказав міський голова Олександр Симчишин на позачерговій сесії 23 вересня.

“Кошти будуть передбачені на листопад-грудень цього року. У загальній сумі кубометр газу пораховано по 17,5 грн. Зараз маємо вже 25 грн. Тому, можливо, треба буде додавати коштів, яких ми не маємо”, – наголосив він.

Депутати Хмельницької обласної ради на черговій сесії 15 вересня зарезервували 32 млн грн на оплату енергоносіїв для бюджетних організацій.

Нагадаємо, що мери Хмельниччини попереджають про небезпечну ситуацію, яка склалася в Україні напередодні опалювального сезону, та звертаються до уряду із закликом вжити заходів для забезпечення безперебійного постачання тепла у житлові будинки, лікарні, дитсадки та інші комунальні заклади.

Крім цього, протягом 1-19 вересня у системі “Прозорро” зафіксовано 74 тендера природного газу, які не відбулися і де замовниками виступали бюджетні установи та державні організації (за весь серпень 85 торгів не відбулося).

Найпоширенішою причиною було те, що для участі надійшло менше двох тендерних пропозицій. Щоправда, у розмові з НГП окремі замовники уточнили, що насправді на тедера не приходить жоден учасник із числа газопостачальних компаній. Усе через нестабільну ціну на ринку блакитного палива.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне