Власники “євроблях” мають завчасно подбати про розмитнення у пільговий період

1
Фото: ukr.media

Впродовж 90 днів з дня набрання чинності Законами України від 08.11.2018 №2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України… щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» власники іноземних легкових транспортних засобів мають можливість скористатися пільговою ставкою акцизного податку.

22.02.2019 року визначено кінцевою датою, коли митне оформлення транспортних засобів буде можливим із застосуванням пільгової ставки акцизного податку. Як інформує Хмельницька митниця ДФС, після цієї дати ставка акцизного податку зросте вдвічі. Це обумовить суттєве збільшення розміру податків, які необхідно буде сплатити при ввезенні в Україну транспортного засобу.

З 25.11.2018 року (день набрання чинності згаданими Законами) Хмельницькою митницею ДФС оформлено в митному відношенні 2134 легкових автомобілі, ввезені фізичними особами на територію України.
При цьому, спостерігається тенденція до суттєвого збільшення кількості поданих декларацій на такі транспортні засоби. Так, якщо в грудні минулого року, в середньому, впродовж одного робочого дня оформлялось до 40 автомобілів, то в січні поточного року впродовж робочого дня оформляється понад 100 автомобілів.

Протягом останніх днів, коли діятиме пільга, очікується найбільша кількість декларацій на митне оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. З огляду на це, Хмельницька митниця ДФС звертається до осіб, які мають наміри задекларувати легкові автомобілі, здійснити це завчасно.

Нагадаємо, що патрульні затримали кермувальника, який незаконно заволодів чужим автомобілем. 23 січня, на вулиці Зарічанська, близько 3-ї години ночі, екіпаж патрульної поліції зупинив транспортний засіб BMW, водій якого порушив Правила дорожнього руху. Зупинивши транспортний засіб, водій покинув автомобіль та у пішому порядку почав утікати від інспекторів. Як інформує прес-служба Патрульної поліції, правоохоронці наздогнали та затримали чоловіка. У громадянина інспектори помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння за допомогою приладу Драгер у встановленому законом порядку, на місці зупинки. Водій погодився проходити огляд, результат Драгера показав 1.09 проміле алкоголю в крові.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне