Волочиські депутати проігнорували “червону” зону карантину і дозволили працювати бізнесу

Фото: ілюстративне

Депутати Волочиської міської об’єднаної територіальної громади звернутися до Державної комісії ТЕБ та НС, міністра охорони здоров’я України щодо виключення громади із зони «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Інформує НГП.

Відповідне рішення обранці ухвалили на сесії 16 вересня.

Крім цього, депутати пішли проти обмежень, які визначені “червоною” зоною карантину і дозволили роботу:

  • суб’єктам підприємницької діяльності, які здійснюють торгівлю непродовольчими товарами та проводять свою діяльність на території Волочиської міської об’єднаної територіальної громади на період встановленого  карантину;
  • суб’єктам господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, кафетеріїв тощо), торговельного-побутового обслуговування,  фітнес-центрів,  які проводять свою діяльність на території Волочиської міської об’єднаної територіальної громади на період встановленого  карантину з розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м;
  • суб’єктам господарювання з надання послуг торговельного-побутового обслуговування, які проводять свою діяльність на території Волочиської міської об’єднаної територіальної громади на період встановленого  карантину.

Окремо виконавчим органам міської ради доручено забезпечити  належне функціонування закладів  дошкільної освіти з обмеженою кількістю дітей в групах.

Також депутати звернулись до міністра інфраструктури України з проханням відновлення зупинки поїздів далекого сполучення у Волочиську; до Антимонопольного комітету України  про відповідність положень Постанови Кабінету Міністрів України №641 від 22 липня 2020р. діючому законодавству щодо дотримання конкурентних засад в діяльності суб’єктів господарювання на період карантину.

Іще депутати рекомендували органам національної поліції не вчиняти дій щодо притягнення до  відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до цього рішення.

“Зазначене рішення з урахуванням вимог ст. 144 Конституції України є обов’язковим   до виконання на території Волочиської міської об’єднаної  територіальної громади”, – сказано у документі.

f76f314db9cb32c1e9b8012c8c1950ba

Крім того, на сайті міської ради оприлюдено заяву, де зазначено про незрозумілу ситуацію з отриманням статистичних даних щодо одужавших на території міста та Волочиського району в цілому. Наголошується, що інформація про захворілих осіб подається регулярно щодня і в повному обсязі владою Волочиська, а от інформація стосовно осіб, які одужали, що передає Хмельницький лабораторний центр, надходить вкрай не регулярно та потребує деяких уточнень.

“Звичайно, в ЗМІ з’являється інформація про «саботаж» та «безвідповідальність» влади, але хіба по справжньому не безвідповідально залишити людей без роботи, без заробітків, дітей без освіти, а громаду без податків? З метою зниження соціально-економічного напруження серед жителів та приватних підприємців громади органи місцевого самоврядування зобов’язані прислухаються до думки наших жителів, громадян, основних платників податків. Всі ми знаємо, що є сусідні країни, де карантинних заходів не впроваджували жодного дня і ситуація там не складається критично, чому так не може бути і у нас? Міська влада в будь-яких випадках завжди на перше місце ставить життя, здоров’я та добробут своїх жителів, враховує Вашу думку. Зважаючи на всі Ваші усні, телефонні та письмові звернення, з підписами цілих колективів ми вирішили винести на голосування депутатському корпусу це рішення”, – йдеться у відповідній заяві.

Нагадаємо, що перший заступник голови Хмельницької ОДА Роман Примуш заявив, що поліція складатиме відповідні протоколи по кожному закладу Волочиського району, який недотримується умов “червоної” зони карантину.

Довідково.

10 вересня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій віднесла місто Славута та Волочиський район до “червоної” зони карантину, яка має ряд обмежень: зупинка громадського транспорту, закриття закладів освіти, припинення роботи закладів громадського харчування, ТРЦ, бізнес-центрів, магазинів.

Такий епідемічний рівень встановлюється на 14 днів.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне