Вибори на Хмельниччині: вже проголосувало 15,89 % виборців та прихована реклама

Фото: ОПОРА

Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА продовжують фіксувати порушення під час волевиявлення. Так, вони вже повідомляли про нестачу скриньок на деяких дільницях та голосування без паспорта.

Крім того, зафіксували також і невідповідність кількості виборчих бюлетенів кількості виборців на дільницях у ТВО №191: №680684 у смт. Летичеві (1011 виборців та 1008 бюлетенів), а також №680283 в Копачівці Деражнянського району (576 виборців та 560 бюлетенів).

При цьому у ч. 7 ст. 71 Закону України «Про вибори Президента» зазначено, що виборчі бюлетені для кожної виборчої дільниці виготовляються у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які включені до списку виборців на виборчій дільниці, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа при їх виготовленні.

У день виборів спостерігачі фіксують також листівки з ознаками «чорного піару» на кандидата у Хмельницькому, в мікрорайоні Гречани. А також приховану рекламу кандидатів у різних округах області, зокрема у м. Шепетівці (ТВО №190) розміщено білборди, виготовлені у стилістиці та кольорах обох кандидатів у Президенти України, із написами: «Головне – не втратити країну!» та «Не втрать ще 5 років. 31 березня».

Фото: ОПОРА

Фото: ОПОРА

Водночас відповідно до ч. 1 ст. 57 Закону України «Про вибори Президента» передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Публікація агітаційних матеріалів у засобах масової інформації, розповсюдження виборчих листівок, розклеювання виборчих плакатів, публічні заклики голосувати за чи проти кандидатів на пост Президента України та розповсюдження політичної реклами з часу припинення передвиборної агітації забороняються. Передвиборні агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів чи дню повторного голосування, відповідними службами місцевих органів виконавчої влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування (ч. 17 ст. 64 цього Закону).

На сайті ЦВК вже оприлюднили перші відомості про активність виьорців станом на 11:00. Таким чином вже проголосували 15,89%.

Скріншот з сайту ЦВК

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне