За неповідомлення про зміни в майновому стані депутат міської ради сплатить штраф

Фото: КВПУ
Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 
 
Правоохоронними органами Хмельниччини вживаються заходи для притягнення винних у порушенні вимог антикорупційного законодавства осіб до визначеної Законом відповідальності.

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати. Усе це потрібно робити за допомогою заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи. Яка є уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Депутата Шепетівської міської ради, який проігнорував ці вимоги притягнуто до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією. Про це повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар. 

Так, придбавши у 2018 році житло, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, чоловік не подав.

Окрім цього, про купівлю ще однієї квартири вже у 2019 році депутат прозвітував несвоєчасно.

Постановою Шепетівського міськрайонного суду на правопорушника накладено стягнення у виді 1700 гривень штрафу.
 

Нагадаємо про гаражі на продаж від “само” депутата. Історія не нова. І не нова вона для Хмельницької міської ради. Адже десь ще в коридорах відчутний подих суперфіцію, за допомогою якого забудовники-депутати та близькі до них забудовники, отримували безкоштовно земельні ділянки під багатоквартирну забудову із грифом «соціальне житло». Тобто декілька квартир мали б бути передані структурним підрозділам чи комунальним підприємствам міськради. І тут ще одна новація – надання поза конкурсом земельної ділянки в оренду об’єднанню автолюбителів, яке в свою чергу за таку ж вартість передає цю земельну ділянку в суборенду. 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне