Збудник не встановлено: про захворювання дітей в місті Нетішин

Станом на 25.01.2019р до лікарів педіатрів КНП НМП «Центр ПМСД» звернулося 8 хворих дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №5 «Теремок», м.Нетішин. Попередній діагноз– «харчова токсикоінфекція?».
Фото: consumerhm.gov.ua

Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області повідомляє, що за офіційним повідомленням ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» від 25.01.2019 року, станом на 11.00 год. в м.Нетішин Хмельницької області захворіло 8 дітей, які відвідували дошкільний навчальний заклад комбінованого типу №5 «Теремок», з метою проведення санітарно-епідеміологічного розслідування, встановлення джерела та факторів виникнення захворювання дітей та вжиття санітарно-епідеміологічних заходів в межах компетенції. При цьому, всім дітям було встановлено попередній діагноз «харчова токсикоінфекція».

Відповідно до вимог чинного законодавства України, діючих наказів, Держпродспоживслужбою в той же день, 25.01.2019 року проведено санітарно-епідеміологічне розслідування з відбором зразків води питної, змивів продовольчої сировини, готових харчових продуктів (добових проб), змивів з обладнання та інвентаря харчоблоку на мікробіологічні показники. Крім цього, для проведення лабораторних досліджень відібрано проби води питної та харчових продуктів на вірусологічні дослідження. Також обстежено персонал дитячого навчального закладу.

Відбір та дослідження вказаних об’єктів санітарних заходів здійснювала лабораторія Держпродспоживслужби, а також ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

За результатами санітарного-епідеміологічного розслідування, а також лабораторних досліджень  наявність патогенної бактеріальної мікрофлори в досліджених зразках – не виявлено.

Згідно повідомлення ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» від 01.02.2019 року №04-01/145 – встановлено заключний діагноз у захворілих дітей – «гастроентероколіт з невстановленим збудником».

На 01.02.2019 року, стан здоров’я всіх 8 дітей – задовільний. Лікарями-педіатрами КНП НМР «Центр ПМСД» (м.Нетішин) всім дітям  видані довідки на право відвідування дошкільного навчального закладу.

Нагадаємо, що рятувальники закликають громадян не ризикувати життям, виходячи на кригу у період відлиги! Працівники ГУ ДСНС здійснили профілактичний рейд місцями зимової ловлі риби у м. Нетішин та його околицями. Під час заходу працівники ДСНС попередили громадян, котрих вдалося застати за улюбленим дозвіллям – ловлею риби.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне