Зірвані дахи та повалені дерева: наслідки буревію на Хмельниччині

1
Фото: km.dsns.gov

За минулу добу рятувальники Хмельниччини неодноразово виїжджали на ліквідацію наслідків негоди.

Впродовж 10 березня на Хмельниччині спостерігалось погіршення погодних умов – пориви вітру подекуди перевищували 25 м/с. Руйнівна сила буревію нанесла значної шкоди області. Про це інформує прес-служба рятувальників.

Вогнеборці обласного центру неодноразово надавали допомогу жителям міста, а саме: розкряжовували повалені вітром дерева, зрізали пошкоджені біл-борди, демонтовували аварійну конструкцію балкону, що несли загрозу людям.

5

km.dsns.gov

Поблизу Кам’янця-Подільського на автодорозі H-03 Житомир-Чернівці через вітер на дорогу впало дерево, перегородивши рух автотранспорту. Надзвичайники за допомогою спецобладнання розкрижували стовбур та звільнили проїжджу частину.

2

km.dsns.gov

У м. Дунаївці через негоду в одному із магазинів був частково зірваний дах.  Підрозділи ДСНС надали допомогу у закріпленні конструкцій перекриття для попередження його подальшого руйнування.

А у Славуті поблизу багатоповерхівки вітер кинув на проїжджу частину дерево. Черговий караул, що прибув на виклик, за допомогою бензопили розпиляв дерево, звільнивши проїжджу частину та автомобіль від гілля.

1

km.dsns.gov

На щастя, в усіх випадках обійшлося без жертв.

Проте, за даними ГідроМетцентру погіршення погодних умов зберігатиметься й надалі.  У зв’язку із цим Державна служба України з надзвичайних ситуацій Хмельниччини закликає громадян триматися подалі від дерев, елементів конструкцій будівель та споруд, біл-бордів, електричних проводів, адже в разі руйнування чи падіння вони можуть стати потенційними вбивцями, або важко травмувати тих, хто поряд.

4

km.dsns.gov

Шановні батьки! Стежте за тим, аби ваші діти в негоду знаходились вдома. Ваша обережність вбереже їх від ймовірного лиха!

Нагадаємо, що на Кам’янеччині ледь не згорів будинок, а в Славуті дерево розтрощило автівку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне