В Шепетівці вивчали досвід впровадження сортування сміття в Україні

Вивчали досвід впровадження сортування сміття в Україні
Фото: shepetivka-rada.gov.ua

20 листопада у малій залі виконавчого комітету посадовці виконавчого комітету Шепетівської міської ради, депутати, керівники комунальних підприємств та управлінських компаній зустрілися з представниками громадської організації «Український центр європейської політики». Зустріч відбулася в рамках проекту, підтриманого Британським Посольством, покликаного запровадити європейські стандарти поводження з твердими побутовими відходами в Україні на всіх рівнях та надати можливість перейняти успішний досвід інших міст.

Голова громадської організації «Україна без сміття» Євгенія Радомська розповіла навіщо розділяти відходи і як керувати роздільно зібраним сміттям. Наголосила, що роздільно зібрані відходи стають важливим ресурсом, яким можна керувати.

shepetivka-rada.gov.ua

У ході презентації також розповіли, як сортувати різні групи відходів та які існують способи їх переробки. Окремо учасники зустрічі обговорили ситуацію з утилізацією небезпечних відходів.

За результатами першої зустрічі її учасники визначили шляхи для подальшої співпраці. Громадська організація посприяє в налагодженні контактів між управлінськими компаніями Шепетівки, представниками бізнесу та організаціями, які займаються утилізацією та переробкою вторинної сировини в Україні.

Також члени організації продовжать інформувати шепетівчан про доцільність роздільного збору сміття, в тому числі у школах міста.

Нагадаємо, що минулої доби до поліції Хмельницької області надійшло 7 заяв про шахрайства

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне