Минулої доби до поліції Хмельницької області надійшло 7 заяв про шахрайства

Минулої доби до поліції області надійшло 7 заяв про шахрайства
Фото: Укрінформ

Правоохоронці закликають громадян бути уважними і обережними та не довіряти незнайомцям. Адже шахрайство — чи не найлегший до організації і найтяжчий до розкриття злочин. Минулої доби до поліції області надійшло 7 заяв про шахрайства.

Якщо узагальнити збиток потерпілих, то він складає більше 23,5 тисяч гривень. Плюс мобільний телефон, норкова шуба та швейна машинка.

Так, вчора, 20 листопада, близько 14.50 години невстановлена особа, зловживаючи довірою 39-річної жительки Кам’янець-Подільського району, під приводом продажу талонів на дизельне пальне за зниженою ціною заволоділа коштами в сумі 9300 гривень.

31-річна жителька Кам’янця-Подільського перерахувала шахраям 4226 гривень за одяг, а 22-річна кам’янчанка — майже 2 тисячі гривень за телевізор. Ці товари потерпілі намагались придбати через інтернет-сайти.

Також жертвами шахраїв стали четверо хмельничан. Зокрема, вчора, 20 листопада, близько 08.47 години до 71-річної хмельничанки зателефонувала невстановлена особа, яка під приводом звільнення її сина від кримінальної відповідальності за вчинення ДТП, шахрайським шляхом заволоділа грішми в сумі 8 тисяч гривень, які потерпіла перерахувала через термінал.

29-річний хмельничанин втратив швейну машинку вартістю 10 тисяч гривень, яку продавав через один із інтернет-сайтів. Товар передав кур’єру, а от гроші так і не отримав. За такою ж схемою 44-річна хмельничанка втратила норкову шубу. А під приводом «подзвонити» шахрай заволодів мобільним телефоном «Xiaomi 4A» в 21-річного хмельничанина.

За усіма цими фактами шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження і зараз працюють над встановленням зловмисників.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне