Банді рекетирів, яка тримала в страху хмельницьких перевізників, суд визначив розмір застави

Фото: hm.npu.gov.ua

Слідчий суддя Хмельницького міськрайонного суду продовжив запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою семи особам, що підозрюються у вчиненні злочину передбаченого  ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене групою осіб), повідомляє прес-секретар суду Алла Плінська.

Так, чоловіки підозрюються в тому, що за попередньою змовою між собою та іншими невстановленими особами, маючи на меті незаконне збагачення, розробили злочинну схему отримання грошових коштів, яка полягає у вимаганні та отриманні від усіх водіїв маршрутних автобусів, які здійснюють пасажирські перевезення з автовокзалу №5 м. Хмельницького Хмельницькій області, грошових коштів в сумі 25 грн. за в’їзд на територію вищевказаного автовокзалу, а також посадку та висадку пасажирів.

Згідно злочинної схеми, свою злочинну діяльність вищезазначена група осіб приховувала під законні дії громадської організації «Сила Правди» та в подальшому створеної нової громадської організації «Сила і Правда».

Санкція ч. 2 ст. 189 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Крім того, суд  визначив розмір застави, який може внести кожен із підозрюваних та одночасно визначив перелік обов’язків, що зобов’язані будуть виконувати підозрювані у разі  внесення такої суми. Розмір застави визначався для кожного із чоловіків індивідуально, з врахуванням положень чинного законодавства,  особи підозрюваного, майнового стану та фактичних обставин кримінального провадження.

При цьому, звертаємо увагу, що ст. 183 КПК України  визначено, що визначення суми застави при постановленні  ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою  є обов’язком судді.

Як повідомляли раніше “Новини. Хмельницький”, сімох членів угрпування затримали на початку червня. За півроку існування група зароблила близько мільйона гривень.

 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне