Новини за 31.01.2024

7 років за ґратами проведуть двоє зловмисників, які у Старокостянтинові пограбували неповнолітніх

Суд визнав обох чоловіків винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 186, і засудив їх до 7 років ув’язнення. 

На Хмельниччині зафіксовано перевищення епідпорогу на понад 36%

На 4-му тижні 2024 року, з 22 до 28 січня, у Хмельницькій області зафіксовано 10604 випадки захворювання на грип, ГРВІ та COVID-19.

У Кам’янці-Подільському поліцейські врятували чоловіка, який намагався стрибнути з мосту

Вчора ввечері до поліції надійшло повідомлення про те, що у старому місті чоловік має намір стрибнути з Новопланівського мосту, висота якого сягає 38 метрів.

Судитимуть хмельничанина, якого підозрюють у зґвалтуванні жінки

39-річного хмельничанина підозрюють у зґвалтуванні 45-річної адміністраторки одного з комп’ютерних клубів міста та розбою.

У Хмельницькому комунальне підприємство незаконно звільнило працівницю, яка має дитину до 3 років

Апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу комунального підприємства на рішення Хмельницького міськрайонного суду про поновлення на посаді економіста.
Суд поновив працівницю на посаді з дати звільнення та стягнув з міського комунального аварійно-технічного підприємства ЖКГ на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 75 639 гривень з відрахуванням обов`язкових платежів та зборів.

Звертаючись до суду, жінка пояснила, що з 2009 року працювала на посаді економіста в міському комунальному аварійно-технічному підприємстві ЖКГ. У травні та липні 2022 року її попередили про звільнення у зв`язку з припиненням підприємства. Попри заперечення у вересні її звільнили з роботи на підставі пункту 1 частини 1 статті 40 КЗпП України у зв`язку зі скороченням штату.

Вона певна, що звільнення незаконне, позаяк припинення підприємства відбувалося в порядку реорганізації шляхом приєднання до КП «Управляюча муніципальна компанія «Центральна» Хмельницької міської ради. А це виключає можливість її звільнення з ініціативи роботодавця як жінки, яка має дитину віком до 3 років, інформує пресслужба апеляційного суду.

Місцевий суд задовольнив її позовні вимоги. Комунальне підприємство подало апеляційну скаргу з проханням скасувати це рішення та відмовити у позові. На думку апелянта, суд не взяв до уваги, що підприємство самостійно визначає доцільність скорочення штату працівників. Оскільки воно знаходилось у стані припинення, міська рада затвердила передавальний баланс, за яким вакансій не було. А вживати заходи з працевлаштування працівника на іншому підприємстві не є обов`язком роботодавця.

Апеляційний суд констатував, що аргументи апелянта не заслуговують на увагу, позаяк частина 3 статті 184 Кодексу законів про працю України забороняє звільнення жінок, які мають дітей віком до трьох років з ініціативи роботодавця.

«Звільнення з ініціативи роботодавця такої категорії осіб дозволяється виключно за умови повної ліквідації підприємства, проте міське комунальне аварійно-технічне підприємство житлового-комунального господарства не ліквідовано, а припинено шляхом приєднання до КП «Управляюча муніципальна компанія «Центральна» Хмельницької міської ради», – зазначила колегія суддів апеляційного суду.

У Хмельницькому чоловік викрав квіти з-під портрета загиблого воїна на Алеї Героїв

Зловмисником виявився 23-річний місцевий житель, який неодноразово притягувався до відповідальності за майнові злочини.

Уряд призначив Сергія Ткачука головою Держпродспоживслужби

Сьогодні уряд призначив Сергія Ткачука головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

На Хмельниччині затримали браконьєра, який виловив 117 червонокнижних рибин на суму понад 4 млн гривень

Вчора, 29.01.2024 року близько 19:00 інспектори Держрибагентства спільно з інспекторами рибоохоронного патруля, затримали громадянина, який займався незаконним добуванням риби з алюмінієвого човна.

Хмельницькі поліцейські оголосили підозру зловмисниці, яка під приводом оренди житла ошукала близько 60 громадян

Жінка розміщувала онлайн-оголошення про оренду неіснуючих котеджів для відпочинку в Карпатах.

Сьогодні на Хмельниччині попрощаються з трьома загиблими захисниками

24 січня внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині загинув кам’янчанин, молодший сержант Денис Дорофєєв, повідомили у Кам’янець-Подільській міській раді.

Популярне