Новини за 30.03.2021

«Свято весни», а не день боротьби за права жінок – так 8 березня бачать публічні особи на Хмельниччині

Щоб з’ясувати, наскільки живучі стереотипи про 8 березня в українському суспільстві, Інститут масової інформації та “Детектор медіа” на замовлення Національного Демократичного Інституту провели моніторинг контенту соціальної мережі Facebook, сформувавши вибірку з політиків та посадовців найвищого рангу й публічних людей, яких можна вважати лідерами думок.

Хмельниччина: вдалося зменшити суму заборгованої заробітної плати на 3,3 млн грн

Сьогодні перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін провів засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На порядок денний виносилося питання про стан погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах-боржниках області.

Харчування у хмельницьких лікарнях: їсти можна, а наїстися – не завжди

Харчування – одна із важливих складових на шляху до одужання хворого. Проте у лікарнях зі стравами не скрізь все безхмарно. Десь причиною стає брак фінансування, десь застарілі підходи до формування меню або ж недбалість самих кухарів. Нормативи харчування хворих чітко прописані у Наказі Міністерства охорони здоров’я “Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи […]

Гримаси децентралізації: посадовці невеликої громади на Хмельниччині нарахували собі премій на понад 30 тис. грн

Працівникам Вовковинецької селищної громади (колишній Деражнянський район) були виплачені солідні премії одразу після місцевих виборів, які відбулися наприкінці жовтня 2020 року.

На Хмельниччині за добу 28 померлих від COVID-19, завантаженість ліжкомісць досягає майже 95%

Станом на 10.00 30 березня в Хмельницькій області зареєстровано 63116 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 2480 – діти, 4133 – медпрацівники.

У м. Кам’янці-Подільському припинено діяльність підпільних гральних закладів

Працівниками Кам’янець-Подільської окружної прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактами вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом).

Підрядника судитимуть за шахрайське заволодіння бюджетними коштами

Хмельницькою окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт за підозрою хмельничанина у шахрайському заволодінні бюджетними коштами, виділеними на проведення капітального ремонту будинку культури в одному із сіл Хмельницького району.

Популярне