Державні аудитори знайшли порушення в Хмельницькоблпаливі майже на мільйон

Фото: uriston.com

Як повідомляє прес-служба Державної аудиторської служби України, фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області проведено аудит діяльності Хмельницького обласного підприємства по заготівлях і постачанню палива населенню, комунально-побутовим підприємствам “Облпаливо“ за 2015-2017 роки, в ході якого встановлено факти неефективних управлінських дій та рішень, що призвели до упущених вигод на суму понад 700 тис. грн та непродуктивних витрат  на суму понад 200 тис. гривень.

Аудиторами встановлено, що ХОП “Облпаливо“ в 2013 році створено дочірнє підприємство “Ренесанс“, яке фактично здійснює аналогічну діяльність підприємства-засновника, що призвело до відволікання клієнтів та можливості отримання доходів на суму 366 тис.гривень.

Окрім цього, зустрічною звіркою у  згадуваному дочірному підприємстві встановлено, що ХОП Облпаливо“ без укладання договору було перераховано кошти за продукцію, яку фактично не поставлено, і призвело до 166 тис. грн  непродуктивних витрат.

Під час аудиту встановлено, що  між ХОП  “Облпаливо“ та ТОВ “ЦЕМ- РЕСУРС 1“ укладено договори про надання комунальним підприємством послуг із зберігання майна та приймання вагонів з вантажем (з наданням послуг із зважування), які надійшли  на адресу товариства. Проте протягом 2016–2017 років рахунки із зважування не виставлялися, що призвело до упущення вигоди Підприємством на суму 186 тис. гривень.

Нарощення заборгованості із податків і зборів зумовлює нарахування пені, що в  майбутньому призведе до зайвих витрат на суму 170 тис. гривень.

Крім того, не проведення індексації орендної плати за надане в оренду  майно призвело до неотримання доходів на суму 104 тис. гривень.

За результатами проведеного державного фінансового аудиту надано 14 пропозицій, реалізація яких сприятиме забезпеченню дотримання вимог бюджетного законодавства та проінформовано орган управління підприємства – Хмельницьку обласну раду.

Нагадуємо комунальне підприємство очолює кондидат в депутати Хмельницької міської ради політичної партії БПП, екс-начальник ЖЕК №5 м.Хмельницького – Блідний Михайло Ростиславович.

 Михайло Блідний

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне