ДП «Старокостянтинівське лісове господарство» успішно справляється з виробничою програмою

Фото: kmlis.gov.ua

ДП «Старокостянтинівське лісове господарство» успішно виконує виробничу програму 2018 року. За 9 місяців заготовлено 47693 кубометрів ліквідної деревини. З них на рубки головного користування припадає 25818 та на рубки, пов’язані з веденням лісового господарства – 21875 кубометрів.

Підприємство проводить політику підтримки вітчизняних виробників продукції переробки деревини. На внутрішньому ринку реалізовано майже 43 тисячі кубічних метрів лісопродукції на суму 57,2 мільйона гривень. На експорт реалізовано 1458 кубометрів дров паливних хвойних і м’ягколистяних порід, що мають обмежений попит на внутрішньому ринку. Крім того, пущено на власну переробку 3583 кубометри низькосортної деревини.

Заготівля деревини її подальше вивезення та реалізація йдуть ритмічно, згідно з виробничими програмами підрозділів лісгоспу протягом всіх девяти місяців.

Для підтримки програми енергонезалежності та задоволення зростаючого попиту населення, підприємств, організацій в зоні діяльності лісгоспу, а це шість адміністративних районів області, за 9 місяців поточного року реалізовано майже 20 тисяч кубометрів дров паливних.

За звітний період споживачам на внутрішній ринок, крім реалізації лісопродукції безпосередньо із складів, відвантажено 261 вагон (близько 15 тисяч кубометрів) лісопродукції в круглому вигляді. Із продукції переробки деревини відвантажено на експорт 32 контейнери з дубовими, ясеновими та сосновими пиломатеріалами загальним обсягом 962 кубометри на суму 172,3 тисячі доларів США та 9 тисяч євро або в еквіваленті майже 5 мільйонів гривень. Також відправлено 3 вагони пиломатеріалів грабових необрізних в кількості 116 кубометрів на суму майже 11 тисяч доларів США.

Прес-служба ДП “Старокостянтинівський лісгосп”.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне