Колектив НПП «Мале Полісся» прибрав зону відпочинку на озері Святе

Фото: kmlis.gov.ua

Зона відпочинку на озері Святе в місцевого населення постійно користується популярністю завдяки зручності розташування та надзвичайно мальовничому краєвиду. Та, на жаль, після масових візитів відпочиваючих навколо озера завжди залишається чимало твердих побутових відходів. Тому колектив Національного природного парку «Мале Полісся» організував та провів чергове прибирання комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Озеро Святе», що розташовується на території Парку.

Берегову лінію озера та лісовий масив навколо зони відпочинку очищено від великої кількості використаних скляних і пластикових пляшок, пакетів, консервних бляшанок, одноразового посуду та іншого непотребу.

kmlis.gov.ua

НПП «Мале Полісся» вкотре наголошує на тому, що дбайливе ставлення до природи – не лише одне з правил поведінки цивілізованої та культурної людини, а й турбота про здорове майбутнє. Тому, отримавши моральне задоволення від навколишньої краси, залишіть місця вашого відпочинку в належному стані!

Довідка: Озеро Святе — найбільше озеро Хмельницької області. Належить до групи заславських озер, розташованих на території Михельського лісництва ДП «Ізяславське лісове господарство», в межах Малого Полісся. Середня глибина озера близько 4 м, найбільша близько 9 м, у центрі озера розташований острів, а навколо озера ліс. Озеро живиться артезіанськими джерелами, що б’ють із дна. Тому вода в ньому чиста, прозора.

Повідомляє прес-служба НПП «Мале Полісся».

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне