На Ізяславщині лісівники провели рейдові перевірки мисливських угідь

Фото: Хмельницьке ОУЛМГ

У водно-болотних мисливських угіддях усіх користувачів Ізяславського району розпочався мисливський сезон  на пернату дичину.

Документами на право полювання є: посвідчення мисливця, щорічна контрольна картка добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка), відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.

Аби перевірити, як мисливці додержуються правил полювання, працівники ДП «Ізяславський лісгосп» в складі головного лісничого В.П. Зайчука, мисливствознавця Ізяславського району Д.С. Семеновича з участю працівників Ізяславського відділення  поліції провели 4 і 5 серпня рейдові перевірки. В їх ході  було проконтрольовано та перевірено мисливців на предмет наявності всіх необхідних документів на право полювання та проведено роз’яснювальну роботу в поводженні зі зброєю та інше.  Відрадно, що  порушень не зафіксовано.

Однак нагадуємо, що стаття 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» передбачає покарання у вигляді штрафу  громадянам від шести до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 102 до 1020 грн.) і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від тридцяти до дев’яноста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510  до 1530 грн.). За повторне порушення закону на винуватців чекатимуть не лише чималі штрафи, а й конфіскація рушниці та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, або навіть позбавлення права полювання на строк до трьох років.

За інформацією прес-служби Хмельницького ОУЛМГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне