На Хмельниччині місцевою прокуратурою забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення державі земельної ділянки вартістю понад 800 тис. гривень

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин.

Зокрема, за втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури державі повернуто земельну ділянку площею 34,5 га, яка знаходиться за межами населеного пункту на території Чаньківської сільської ради Дунаєвецького району, яку місцевий бізнесмен незаконно використовував упродовж останніх 6-ти років.

Так, підприємець, незважаючи на закінчення строку дії договору оренди ще у 2012 році, продовжив використовувати земельну ділянку без будь-яких на те правових підстав.

Більше того, строк дії вищевказаного правочину суб’єктом господарювання було неправомірно змінено, а державним реєстратором речових прав незаконно зареєстровано право користування вказаною ділянкою за підприємцем.

Як наслідок, фактичний власник землі в особі Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області був позбавлений реальної можливості розпоряджатися земельною ділянкою сільськогосподарського призначення із багаторічними насадженнями, вартість якої становить 829 тис. гривень.

З метою припинення вказаних порушень місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про звільнення землі недобросовісним користувачем та скасування державної реєстрації речових прав відносно неї.

Рішенням господарського суду Хмельницької області позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.

Відтак, завдяки послідовній позиції місцевої прокуратури інтереси держави відновлено у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне