На Хмельниччині поліцейські навчаються тонкощам роботи з вразливими групами населення

27111801
Фото: hm.npu.gov

Працівники поліції Хмельницької області навчаються дотримувати свої обов’язки щодо  вразливих груп населення. Навчання проводить Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів спільно з благодійною організацією «Легалайф-Україна».

27111803

hm.npu.gov

Для поліцейських області ми проводимо цикл із 10 тренінгів з питань подолання стигми та дискримінації стосовно вразливих груп населення, — розповідає Юрій Сніберко, старший інспектор Управління забезпечення прав людини НПУ. — У навчаннях беруть участь як працівники Головного управління Нацполіції в області, так і співробітники територіальних підрозділів. Зокрема, патрульні, дільничі, оперативники та слідчі.

Такі серії тренінгів поліцейські проходять по всій країні. Організатори мають на меті визначити специфіку взаємодії вразливих верств населення і поліції в кожному регіоні.

27111802

hm.npu.gov

Під час спілкування з правоохоронцями ми детально розглядаємо поняття верховенства права, стигми, дискримінації, вразливих груп населення — говорить Оксана Кізаєва, регіональний координатор уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Хмельницькій області. — До вразливих груп населення ми відносимо, зокрема, наркозалежних, працівниць секс-бізнесу тощо. І під час тренінгів ми хочемо з’ясувати, з якими вразливими групами найчастіше доводиться працювати працівникам поліції нашої області, а також навчити їх, як не перетинати ту тонку межу між виконанням їхніх професійних обов’язків і дотримання прав цих категорій осіб.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, звання найкращої сім’ї України вибороло подружжя слідчих з Хмельницького. 25 листопада в нашому місті пройшов масштабний міжрегіональний фестиваль «Podillya Family Fest». У конкурсі взяли участь 8 пар, які представляли різні куточки України. Але завдяки своїм  талантам і харизмі подружжя слідчих підкорило не тільки вибагливу публіку, а й суворе журі. Відтак, сім’я Дмитруків отримала найвищу відзнаку — гран-прі конкурсу і звання «Сім’я року-2018».

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне