Патрульні перевіряють перевізників. Зафіксували 54 порушення

Фото: Патрульна поліція Хмельницької області

З 20 квітня  в Україні триває перевірка транспортних засобів, які надають послуги з перевезення пасажирів, повідомляє прес-служба Патрульної поліції Хмельницької області.
На території  області патрульні за кілька днів перевірили понад 370 транспортних засобів. Серед них, понад 10 одиниця транспорту, що використовується для перевезення організованих груп дітей. Від початку відпрацювання виявили 54 правопорушення, що суттєво впливають на безпеку дорожнього руху.

Перевізники часто перевозять більше пасажирів, ніж дозволено


Серед найпоширеніших порушень, які фіксували патрульні, – перевезення пасажирів понад встановлену кількість, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг. До того ж, поліціянти виявляли порушення правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів, керування водієм автобусом без необхідних документів. Також виявлено декілька випадків керування автобусами, які не пройшли обов’язковий технічний контроль.

Водії часто не дотримують правил дорожнього руху під час посадки/висадки пасажирів


Профілактичні заходи для забезпечення безпеки громадян на дорогах триватимуть й надалі. Поліціянти нагадують власникам підприємств, які надають послуги з перевезення пасажирів, технічно несправні транспортні засоби випускати на маршрут заборонено. Відповідальність за таке порушення несуть не лише власники підприємств, а й водіїв.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне