Розкол в рядах “Аграрної партії”: Хмельницька організація оголосила недовіру Скоцику, а він оголосив зачистку партії від “руки Кремля”

Фото: Facebook

Осінь починає бути цікавою. Із наближенням холодів, а точніше завершення польових робіт, Україну і область зокрема починає по-трохи заносити у вир передвиборних перегонів. Не дочекавшись завершення збору врожаю в турбулентність потрапила на цей раз «Аграрна партія України».

Про проблеми всередині  «АПУ» йшли розмови ще з 2016 року. Тоді змінився склад президії партії. З неї виключили двох представників Хмельниччини Сергія Іващука, Андрія Гордійчука, представника Чернігівської області – Сергія Гайдая, та голову «Аграрного союзу України» – Геннадія Новікова. За іронією долі з президії виключили двох лідерів, під головуванням яких «АПУ» на місцях у 2015 році отримала одні з кращих показників – Чернігівщина 9 депутатів в обласній раді, 162 на місцях, Хмельниччина – 11 депутатів в обласній раді, 102 – на місцях.

Після цього розбіжності лише загострювались. Врешті екс-керівник комунікація АПУ висловила свою версію проблем в партії: заколот. А головним у протистонні, за її словами, виявився один із членів Аграрної партії, депутат Хмельницької обласної ради Андрій Гордійчук. Голові правління «Сварог-Вест Груп» приписували спробу скинути Віталія Скоцика з посади лідера, і протягнути на його місце людину, яка буде повністю підконтрольна Юлії Тимошенко. Врешті Гордійчук з партії вийшов. А в червні покинув однойменну фракцію в Хмельницькій обласній раді.

Далі стало ще цікавіше. З’їзд не підтримав кандидатуру Віталія Скоцика на посаду Президента, мовляв його рейтинг навіть нижчий, ніж в партії, переконують ЗМІ. Як стверджують у виданні Агрополіт, члени партії хотіли замінити лідера, і одним з потенційних претендентів був якраз голова Хмельницької обласної організації Сергій Іващук.

Паралельно у «АПУ» розіграли ще один сценарій: її вирішили зачистити від людей Медведчука та Тимошенко. З такою заявою звернулись до Віталія Скоцика рядові члени ініціативної групи. Вони зайшли у його кабінет під час засідання стратегічної ради, зачитали звернення і вигнали з кабінету усіх крім Скоцика.  Як результат – скликають з’їзд партії на 13 вересня, замість запланованого 22 вересня.

А що Хмельницький осередок «АПУ?» Висловили недовіру лідеру партії. Про це на своїй сторінці написав Алім Міщук:

«не можу не поінформувати українське суспільство і членів партії зокрема про те, що прийнято рішення про недовіру діючому Голові партії, як офіційній особі, що в першу чергу відповідає за взаємовідносини в керівництві партії та за дотримання вимог Статуту. Повністю підтримали останні рішення Політичної ради партії зокрема в частині норми представництва на черговому з’їзді партії. Висказались за прозорість в фінансуванні партійних заходів, джерел фінансування та дотримання Програми партії та Статуту. Це підтверджує що Аграрна партія є живим демократичним організмом здатним до аналізу та самолікування».

А ось голова осередку не був таким радикальним і все ж висловив бажання, щоб Віталій Скоцик відвідав Хмельниччину та їм вдалось порозумітись:

«Відбулася гостра дискусія, на якій висловили свої думки та пропозиції депутати обласної ради, голови місцевих партійних організацій, депутати місцевих рад. Рішення виконкому будуть озвучені на найближчому засіданні Політичної ради партії.  В тому числі питання, які стосуються останніх прийнятих рішень Політичної ради партії від 15 серпня 2018 року. Тому, безумовно та вкрай важливо, щоб Голова партії одну з наступних поїздок по Україні присвятив роботі на Хмельниччині для подальшого розвитку та розбудови Аграрної партії України.»

З’їзд партії анонсували на 13 вересня.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне