Що здають хмельничани в «Еко Бус»?

Фото: newskm.net

В Хмельницькому стартувала міська програма зі збирання небезпечних відходів, що містяться у складі побутових відходів від мешканців міста. «Еко бус»  опівдні розташувався на майданчику біля ТЦ «Дитячий світ».

«Новини. Хмельницький»  теж спакували трохи небезпечних відходів аби здати до «Еко буса».

старенький міксер, фен, дві комп’ютерні мишки, монопод, розбитий телефон, лампочка та батарейка відправились на утилізацію

Містяни на програму реагують позитивно т з цікавістю, запевняють працівники Хмельницького МКП «Спецкомунтранс».

«Дуже багато людей підходить, цікавиться, пояснюємо, розповідаємо, приймаємо відходи. Орієнтовно вже півтисячі містян сьогодні здали небезпечні відходи. Розповідаємо про розклад і надаємо листівки,» – розповідає юрист-консульт Хмельницького МКП «Спецкомунтранс» Євгенія Малієнко.

 

Перша зупинка «Еко буса» була в центрі міста

Якщо батарейки та лампочки можна здати у спеціальні контейнери у школах та деяких торгових центрах, то ось електричні та електронні прилади, медикаменти, ртутні термометри на утилізацію в місті не приймають. Однак пальму першості серед небезпечних відходів сьогодні у місті впевнено тримають лампочки та батарейки.

найбільше хмельничани здають батарейки

«За 5 годин зібрали понад 70 кілограмів батарейок. Все приносять. Навіть зібрали  термометри ртутні, ліки протерміновані, також трохи є побутової хімії,» – коментує перший день збору Євгенія Малієнко.

Раніше небезпечні відходи безкоштовно у хмельничан збирали раз на три-чотири місяці. Відтепер  бус буде курсувати щоп’ятниці та щовихідних по різним мікрорайонам міста.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне