З початку року доходи громад Хмельниччини зросли до 4,5 мільярда гривень

Цього року подільським платникам податків відшкодовано 680 мільйонів гривень ПДВ
Фото: inddist.com

З початку року у розпорядження територіальних громад Хмельницької області надійшло понад 4,5 мільярда гривень податкових платежів. Таким чином завдання органів місцевого самоврядування забезпечено на рівні 115 відсотків, додатково надійшло 646 мільйонів гривень.

Темп росту надходжень до відповідного періоду 2017 року склав 122 відсотки, що у грошовому виразі становить 821 мільйон гривень.

Показово, що забезпечено сталі надходження за усіма бюджетоутворюючими податками. Найбільшу питому вагу, а це понад 60 відсотків за результатами наповнення місцевих бюджетів становить податок на доходи фізичних осіб. Його спрямовано у сумі майже 3 мільярди гривень, що порівнянні аналогічним періодом минулого року більше на 128 відсотків, або на 653 мільйони гривень. Представники малого бізнесу забезпечили сплату єдиного податку в розмірі 706 мільйонів гривень, що перевищує минулорічний результат на 107 мільйонів гривень, що становить 118 відсотків.

«Системний бюджетний процес у наповненні місцевих бюджетів є закономірним результатом активної співпраці з територіальними громадами краю. Цей додатковий ресурс дозволить громадам вирішувати чимало соціальних та інфраструктурних завдань. Важливо, що питання децентралізації обговорюються під час наших робочих зустрічей, у ході яких знаходимо фінансові резерви, які базуються на усуненні проблем, пов‘язаних із не задекларованою працею, підвищенням рівня заробітної плати чи прийняттям адекватних податкових ставок», – розповів начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Що стосується процесу децентралізації, то Хмельниччина лідирує в рейтингу областей щодо формування ОТГ. Відповідно до оприлюдненого Мінрегіоном рейтингу процесу децентралізації область у загальноукраїнському рейтингу щодо формування об’єднаних територіальних громад посідає перше місце.

Стосовно кількості тергромад, то за цим показником Хмельницька область на 7 місці, за покриттям площі ОТГ – на 3, за кількістю тергромад, що об’єдналися, – на 3, за кількістю ОТГ з чисельністю менше 5 тисяч населення – на 7, за відсотком площі, охопленої перспективним планом – на 12, за відсотком населення ОТГ до загальної кількості жителів області – на 3 місці. Після Хмельниччини в рейтинговій таблиці розмістилися Житомирська, Чернігівська, Волинська, Дніпропетровська та Запорізька області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне