За тиждень вилучено 110 кг риби, – Хмельницький рибоохоронний патруль

Хмельницький рибоохоронний патруль
Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

У період з 10 по 18 листопада Хмельницький рибоохоронний патруль здійснив рибоохоронні заходи на водоймах та у місцях збуту біоресурсів. Під час проведених заходів вилучено 109,9 кг риби, повідомляє прес-служба Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області.

Для прикладу, 10 листопада державні інспектори конфіскували 25 кг коропа, які порушник збував на ринку в м. Кам’янець-Подільський. Документів, що посвідчують законність придбання біоресурсів у продавця не було. Складено протокол за ст. 88-1 КУпАП.

Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

13 листопада під час рибоохоронних заходів на водосховищі ХАЕС, що у м. Нетішин виявлено факт браконьєрства. Місцевий мешканець у темну пору доби за допомогою ліхтаря здійснював вилов раків. У порушника вилучено 34 екз. цих біоресурсів. Сума збитку склала 867 грн.

Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

Браконьєрський “улов” на Південному Бузі

14 листопада на р. Південний Буг, в межах смт Летичів патрульні затримали чоловіка, який займався виловом водних біоресурсів забороненим знаряддям лову. У сітку порушника потрапило 51,5 кг біоресурсів, а саме: карась сріблястий – 261 шт., короп – 1 шт., товстолоб – 1 шт. та судак – 1 шт. Своїми діями громадянин завдав збитків рибним запасам на 5 508 грн.

Цього ж дня рибоохоронний патруль виявив ще одного порушника на березі р. Південний Буг. Використовуючи сітку, чоловік добув рибу в такій кількості: короп – 4 шт. та карась сріблястий – 21 шт., загальною вагою 13 кг. Завдано збитків у розмірі 1 581 грн.

Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

Пізніше інспектори задокументували аналогічне порушення. У громадянина вилучено сітку та 9,4 кг біоресурсів, а саме: карась сріблястий – 15 шт., короп – 3 шт., окунь – 3 шт. та судак – 4 шт. Збитки склали 3 264 грн.

На всіх осіб оформлено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

16 листопада на р. Південний Буг, біля с. Попівці, що у Летичівському районі інспектори виявили безгосподарське майно. У трьох сітках знаходилось 35 екз. карася сріблястого (8 кг). Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Хмельницький рибоохоронний патруль звертається до жителів області, у разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (068) 384 98 10

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне