У Хмельницькому перевіряють стан виховної роботи у закладах освіти міста

Фото: khm.gov.ua

З метою надання дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, адресної допомоги в підготовці до нового навчального року, виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням на початок навчального року, усунення причин та умов цього явища, соціального захисту виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності з 3 вересня 2018 року, протягом вересня-листопада на території міста Хмельницького проводиться Всеукраїнський профілактичний захід “Урок”.

Для надання методичних рекомендацій щодо соціального захисту дітей, вжиття заходів при систематичних пропусках занять учнями, виявлення дітей, які з початку навчального року не приступили до занять у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, вищих навчальних закладах І — II рівня акредитації, працівники служби у справах дітей, Департаменту освіти та науки, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Хмельницького відділу поліції перевіряють стан виховної роботи у навчально-виховних закладах міста.

Відповідальними структурами вживаються заходи щодо повернення або влаштування виявлених дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту дітей, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не були охоплені навчанням. Працівники правоохоронних органів притягують до відповідальності батьків або осіб, які їх замінюють, за порушення прав та законних інтересів дітей.

Служба сприяє в охопленні навчанням дітей, переміщених з тимчасово окупованих територій, під час проведення Всеукраїнського профілактичного заходу “Урок” і надалі, впродовж навчального року.

Протягом другої декади серпня 2018 року служба у справах дітей організувала проведення обстеження умов проживання дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, та надала 25 дітям із цих сімей, 110 дітям-сиротам, дітям, позбавлених батьківського піклування, адресну допомогу в підготовці до нового навчального року – канцелярське приладдя.

За інформацією Хмельницької міської ради.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне