Маріупольські волонтери пропонують житло херсонцям, які постраждали від підриву Каховської ГЕС

Фото: Фото: надав Єгор Макеєв

Маріупольська організація “Заходи” нині, після окупації міста, продовжує діяльність на Хмельниччині та в Мукачевому.

Сьогодні кімнати у таборі “Над Збручем”, де раніше активісти проводили заходи, вони пропонують херсонцям, чиї будинки затопила вода. Поки що постраждалі від підриву Каховської ГЕС сюди не приїхали, натомість інформацію про готовність приймати людей активно збирають волонтери.

Про це Суспільному Донбас розповів адміністратор закладу Єгор Макеєв.

“У цьому році ми взяли табір, зробили там ремонт і приймали переселенців та активістів з різних регіонів. Сьогодні ми пропонуємо херсонцям, що постраждали від підриву Каховської ГЕС, тут прихисток. Готові розмістити тридцять людей, для цього в нас є все необхідне”, — розказав маріуполець.

 

Житловий комплекс в таборі “Над Збручем” має усі зручності для побуту. Колаж: Суспільне Донбас

За його інформацією, комплекс має:

  • зручні кімнати зі свіжим ремонтом;
  • санітарні вузли та душові кабіни з гарячою водою на кожному поверсі;
  • пральні машини, праски та дошки для прасування;
  • спільну кухню з повним набором посуду та холодильниками;
  • кімнати відпочинку для дорослих і дітей з розважальними іграми, настільним тенісом та футболом тощо;
  • є можливість заселитись з домашніми тваринами.

Кімната відпочинку. Фото: надав Єгор Макеєв

 
“Ми також запрошуємо до співпраці волонтерів, які активно допомагають евакуйованим людям і шукають місце для їхнього розміщення. Вони вже активно телефонують та питають деталі”, — додав адміністратор табору “Над Збручем” Єгор Макеєв.

Заклад розташований в селі Мартинківці Хмельницької області. Попередньо просять зареєструватисяКонтактний телефон: +38 (096) 488 79 00.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Російська окупаційна армія підірвала Каховську гідроелектростанцію в Херсонській області. Машинну залу станції повністю зруйновано, вона не підлягає відновленню. Близько 80 населеним пунктам, у тому числі Херсону, загрожувало підтоплення.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що на ранок 7 червня затоплені 1852 будинки на правобережній Херсонщині. Інтенсивність підтоплення населених пунктів зменшилась. Втім, у наступні 20 годин очікують підняття рівня води ще до метра. З підтоплених районів вже евакуювали приблизно півтори тисячі людей.

В Енергоатомі повідомили, що підрив окупантами греблі Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції, проте поки що ситуація лишається контрольованою.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне