На Хмельниччині перед судом постануть двоє зловмисників, які обвинувачуються у розбійному нападі та вбивстві

Фото: https://hm.npu.gov.ua/

Нагадаємо, події мали місце в ніч з 4 на 5 жовтня 2023 року в с. Чернелівка на Красилівщині.

До поліції надійшло повідомлення, що у с. Чернелівка за місцем проживання виявлено тіло 58-річного чоловіка з явними ознаками насильницької смерті. Правоохоронці негайно виїхали на місце події.

Оперативно-розшуковими заходами поліцейські встановили, що вночі до потерпілого додому прийшли двоє односельців 19-ти та 45-ти років. Зловмисники знали, що у чоловіка на рахунку є кошти, тож вирішили заволодіти ними. Підозрювані почали вимагати в односельця банківську картку, а коли господар відмовив, старший чоловік взяв металеву трубу та вдарив нею потерпілого по голові.

Зловмисники забрали банківську картку і пішли геть. Потерпілий від отриманої травми помер на місці події.

Обох чоловіків правоохоронці затримали. Увесь період розслідування вони перебували під вартою.  Наразі слідчі відділення поліції №4 (м. Красилів) за процесуального керівництва прокуратури вже завершили розслідування. Обвинувальні акти передали до суду. 

Відтак, згідно ч. 4 ст. 187 (Розбій) та п. 6 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів) Кримінального кодексу України 45-річному чоловікові може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. 19-річному співучаснику, обвинуваченому за ч. 4 ст. 187 (Розбій) ККУ — від 8 до 15 років ув’язнення. 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне