Правоохоронцями викрито чотирьох мешканців, які погрожуючи вбивством, вимагали грошові кошти

Фото: ілюстративне
За ефективного процесуального керівництва галузевого відділу обласної прокуратури, працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками управління КОРД та управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України, в результаті проведення комплексу негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 189 КК України, викрито чотирьох мешканців обласного центру.
 
Встановлено, що 46-річний хмельничанин, бажаючи швидко збагатитись, розробив план безпідставного вимагання коштів у місцевого підприємця. До злочинної діяльності він залучив ще трьох своїх знайомих, а потерпілому висунув вимогу передати 350 тис грн.
 
Під час зустрічей із чоловіком вимагачі постійно застосовували фізичне насильство, погрози, а також неодноразово пошкоджували його майно.
 
Наразі вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), та обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.
 
У кримінальному провадженні тривають слідчі дії.
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 189 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.
 
Пресслужба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне