ТОВ ТД «Білогір’ямолокопродукт» не забезпечило проведення перевірки інспекторами Держекоінспекції

Фото: https://khmeln.dei.gov.ua/

30 березня поточного року ТОВ ТД «Білогір’ямолокопродукт» вкотре проігнорувало вимоги чинного законодавства не забезпечивши проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) посадовими особами Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області. Підприємство продовжує порушувати Закон України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» (статті 8, 11).

Попри це, комісією у складі інспекторів Держекоінспекції, в присутності слідчого та представника Білогірської селищної ради, було проведено обстеження території Білогірської селищної ради від полів фільтрації до скиду стічних вод в річку Горинь.

Поля фільтрації представлені двома накопичувачами, які є відкритими, заглибленими в землю, наливного типу. На момент обстеження у накопичувачах наявні стічні води зі специфічним різким запахом. В ході обстеження р. Горинь виявлено, що з труби здійснювався скид стічних вод зі специфічним різким запахом, ідентичним запаху стічних вод, який відчувався на полях фільтрації.

З метою визначення показників складу та властивостей стічної води а також поверхневих вод р. Горинь, спеціалістом інструментально-лабораторного контролю Держекоінспеції були відібрані проби, що спрямовані на відповідні дослідження.

Дуже шкода, що деякі суб’єкти господарювання та їх посадові особи, які мають забезпечувати конституційні права громадян, у тому числі й на чисте та безпечне довкілля, не завжди відповідально ставляться до виконання своїх обов’язків. У даному випадку річ не тільки у несумлінному ставленні до службових повноважень, а й у тому, що при наявності негативного впливу на довкілля від діяльності зазначеного підприємства, наслідки можуть бути непередбачуваними для усіх – як для пересічних громадян, так і для тих самих безвідповідальних чиновників та байдужих посадових осіб.

Повідомляє Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне